dijous, 23 d’agost del 2007


DAVANT L’INICI DEL NOU CURS ESCOLAR

A XÀTIVA



Des d’Esquerra Unida de Xàtiva considerem que les quantitats econòmiques destinades per part del consistori a la millora de les instal·lacions educatives del municipi són irrisòries.

De fet, col·legis com ara l’Attilio Bruschetti i el CP Jacint Castanyeda no necessiten una intervenció basada en “pegots”. Simplement encaminats a “adecentar” les seues instal·lacions, sinó que necessiten una intervenció integral per poder millorar realment la seua situació. A més a més, volem deixar palés que no és digne per un Ajuntament destinar 210.000 euros en un únic acte de la Fira d’agost, mentres que per a una qüestió preferent com és la dotació d’una infraestructura adequada per als col·legis de la ciutat es destinen solament 60.000 euros. Nosaltres entenem que aquesta no és una gestió compromesa amb la ciutadania sinó més bé una gestió totalment inadequada per als interessos més importants dels ciutadans, com ara la qualitat en l’ensenyament.

També volem fer referència a eixes 500 places vacants per educació secundària, les quals per al regidor d’educació fan de Xàtiva tot un referent per a la província de València. En eixe sentit volem recordar-li al regidor que s’oblida d’altres dades com ara el nombre de places d’estudiants d’enseyament obligatori que tindran que vore impartides les seus classes en barracons. Més de 250 alumnes ho tindran que fer i amb unes condicions verdaderament lamentables. L’exemple més clar el trobem en el “Macrobarracó” que s’ha instal·lat en el jardí de la Pau 250 alumnes seran repartits en 24 barracons i a més mancaran d’un pati adequat per a tal nombre d’alumnes. De la mateixa manera passarà en els diversos barracons instal·lats en la resta de centres de secundària de la ciutat.

Per altra banda cal assenyalar que el regidor d’educació fa una política seguidista del Consell a l’hora d’exercir un voluntat privatitzadora en el camp de l’educació a l’anunciar la seua intenció de promoure la construcció privada d'una col·legi per a alumnes d'entre zero i sis anys amb la cessió de part dels terrenys, situats darrere de l’IES Simarro. Lluny, així, d’ampliar l’oferta de places públiques per aquesta etapa educativa. Nosaltres volem denunciar eixa manera d’actuar perquè considerem poc ètic la desviació de recursos públics cap a l’escola privada amb l’únic objectiu de beneficiar a certs sectors privats.

Altrament des d’Esquerra Unida apostem per la revitalització del Consell Municipal Escolar i de la mateixa manera proposem la realització d’un pacte encaminat a millorar la convivència dintre de la comunitat educativa, tenint en compte els últims casos de Bullying que s’han produit en la nostra ciutat.

Finalment volem dir que Xàtiva lamentablement no és ningun referent en educació i d’açò té gran part de culpa la política d’educació realitzada des del Consell però també la línia d’actuació que ha realitzat el nostre Ajuntament primant certes qüestions no preferents davant d’altres que sí que ho són com ara l’educació.

divendres, 17 d’agost del 2007

FIRA 2007, MÉS DEL MATEIX...


Des d’Esquerra Unida de Xàtiva volem donar a conèixer el nostre parèixer sobre la Fira 2007, en aquest sentit volem dir que aquesta nova edició continua una vegada més sense plantejar el revulsiu necessari per poder rellançar la nostra Festa Major.

Ara bé, en les nostres consideracions volem anar pam a pam, és evident que n’hi han certes millores però tanmateix resulten insuficientes per tal de rellançar la nostra festa;

 Pel que fa a l’acte d’inauguració pensem que programar l’acte de commemoració del III Centenari de la cremà de Xàtiva ens resulta totalment fora de contexte. De fet aquest esdeveniment mereix tota una sèrie d’actes exclussius i a més emmarcats en el seu context cronològic, és a dir en el 25 d’abril i no pas en ple mes d’agost. En definitiva podem concloure que les celebaracions del III centenari s’han fet tard i mal.

 Per altra banda observem com una vegada més el cant d’albades i tot allò relacionat amb el folclore del País Valencià esdevenen com a actes més bé marginals.

 Des d’EU també volem deixar ben clara la nostra disconformitat a l’hora d’incloure dintre del programa de la Fira les activitats de caire taurí. Considerem que en la Fira no podem consentir el patiment ni el sofriment de cap animal, per nosaltres això no és Festa.

 De la mateixa manera apostem perquè la totalitat de les obres teatrals siguen en valenciài que al menys un dels grans concerts que es programen vinguen donats per grups o cantants en valencià.

 Considerem que s’ha d’implicar al casc antic, dotant-lo de vida. Mitjançant la programació d’un major nombre d’activitats i planificant tota una zona de stands relacionats amb els productes artesanals del nostre país pels principals carrers del casc antic .

 És necessària la modificació en l’organització del recinte de la Fira, sent necessària una planificació de l’oferta de productes en cada zona del recinte evitant així l’actual distribució caòtica.

 De la mateixa manera és vital per una major comoditat dels visitants i veins de la Fira la instal•lació de les atraccions en una altre espai habilitat a l’extrarradi i al mateix temps connectat amb el Reial de la Fira…

En definitiva des d’EU el que volem es propasar tota una série de mesures encaminades a millorar i fer de la nostra Fira un atractiu turístics i al mateix temps una eina de recuperació de les nostres arrels com a poble.