DAVANT L’INICI DEL NOU CURS ESCOLAR
A XÀTIVA
Des d’Esquerra Unida de Xàtiva considerem que les quantitats econòmiques destinades per part del consistori a la millora de les instal·lacions educatives del municipi són irrisòries.
De fet, col·legis com ara l’Attilio Bruschetti i el CP Jacint Castanyeda no necessiten una intervenció basada en “pegots”. Simplement encaminats a “adecentar” les seues instal·lacions, sinó que necessiten una intervenció integral per poder millorar realment la seua situació. A més a més, volem deixar palés que no és digne per un Ajuntament destinar 210.000 euros en un únic acte de la Fira d’agost, mentres que per a una qüestió preferent com és la dotació d’una infraestructura adequada per als col·legis de la ciutat es destinen solament 60.000 euros. Nosaltres entenem que aquesta no és una gestió compromesa amb la ciutadania sinó més bé una gestió totalment inadequada per als interessos més importants dels ciutadans, com ara la qualitat en l’ensenyament.
També volem fer referència a eixes 500 places vacants per educació secundària, les quals per al regidor d’educació fan de Xàtiva tot un referent per a la província de València. En eixe sentit volem recordar-li al regidor que s’oblida d’altres dades com ara el nombre de places d’estudiants d’enseyament obligatori que tindran que vore impartides les seus classes en barracons. Més de 250 alumnes ho tindran que fer i amb unes condicions verdaderament lamentables. L’exemple més clar el trobem en el “Macrobarracó” que s’ha instal·lat en el jardí de la Pau 250 alumnes seran repartits en 24 barracons i a més mancaran d’un pati adequat per a tal nombre d’alumnes. De la mateixa manera passarà en els diversos barracons instal·lats en la resta de centres de secundària de la ciutat.
Per altra banda cal assenyalar que el regidor d’educació fa una política seguidista del Consell a l’hora d’exercir un voluntat privatitzadora en el camp de l’educació a l’anunciar la seua intenció de promoure la construcció privada d'una col·legi per a alumnes d'entre zero i sis anys amb la cessió de part dels terrenys, situats darrere de l’IES Simarro. Lluny, així, d’ampliar l’oferta de places públiques per aquesta etapa educativa. Nosaltres volem denunciar eixa manera d’actuar perquè considerem poc ètic la desviació de recursos públics cap a l’escola privada amb l’únic objectiu de beneficiar a certs sectors privats.
Altrament des d’Esquerra Unida apostem per la revitalització del Consell Municipal Escolar i de la mateixa manera proposem la realització d’un pacte encaminat a millorar la convivència dintre de la comunitat educativa, tenint en compte els últims casos de Bullying que s’han produit en la nostra ciutat.
Finalment volem dir que Xàtiva lamentablement no és ningun referent en educació i d’açò té gran part de culpa la política d’educació realitzada des del Consell però també la línia d’actuació que ha realitzat el nostre Ajuntament primant certes qüestions no preferents davant d’altres que sí que ho són com ara l’educació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada