dimarts, 20 de febrer del 2007

RAIMON i MIQUEL LORENTE - una foto per un record



El passat diumenge 19 de febrer, l'emoció aflorà en moltes goles i les llàgrimes banyaven alguns ulls, per la intensa emotivitat de l'acte d'inauguració d'Aixopluc, el monument en record del bombardeig que esdevingué en un acte contra tota mena de guerra i intolerància.

La qualitat del presentador ( Jordi Estelles ), l'emotivitat del representant d'Izquierda Republicana ( Pablo Rodríguez ), la clarividència de l'autor, Miquel Mollà, la immensa calor de Miquel Lorente, el seny de Raimon, els de Bicicleta Teatre ens deixaren fredats amb la ràbia dels vençuts i dels que no volen oblidar.


Un bon rearme ideològic apte per a tots els públics, i molt recomanable per aquells que pensen que ja està tot guanyat, que l'amenaça del pensament feixista, del mirar cap a l'altre costat, del "mentre a mí no em toque"..., ja està superada, que podem baixar la guardia, que la barbàrie no tornarà ....

Salut i llibertat. Volem ... , podem guanyar.

LA VERSÀ AL RUS - Pep Martínez li va dedicar una versaeta al Rus el diumenge 19



Pep Martínez li va dedicar una versaeta al Sr Batlle, Alfonso Rus, el diumenge 19 de febrer, aprofitant la seua inassistència en la inauguració del monument "Aixopluc" contra la barbàrie de la guerra i en record dels 109 morts del bombardeig de l'estació, demostrant una vegada més que no és alcalde de tots els xativins, i que sols es preocupa per la festa i la fanfarria.


La versà, cantada per Pep Botifarra i la seua colla, l'autor ens l'ha dedicada. També es cantà:

Arrassada al segle XVIII,
i destrossada al XX,
ni els borbons ni els feixistes
poden amb els xativins


Salut i llibertat.

diumenge, 4 de febrer del 2007

ELS NÚMEROS ELECTORALS i la LLEI D'HONT - eleccions 2003 (locals), 2004 (generals). Què pot passar el 27-05-2007?

Per entendre la mecànica electoral, cal entendre la Llei d'Hont (sistema d'atribució dels resultats electorals). És molt senzilla:
1r. Límit previ del 5 % establert per la legislació electoral --> es sumen tots els vots vàlids, i es calcula el 5 %: qui no arriba, queda automàticament exclòs.

2n. Després, es divideix cada partit o coalició per 1, 2, 3, 4, ... fins el nombre màxim de regidors a triar en un municipi.
3r. Cada regidor s'atribueix, amb el màxim del nombre de regidors (en Xàtiva, per població, són 21), pel cocient major. Cas d'empat, s'atribueix a la llista més votada. Per tant, s'afovereix al partit o coalició més votat (més dividend suposa major cocient).



ELS NÚMEROS D'EUPV - XÀTIVA, i la necessitat del pacte local:
Un exemple real ens servirà (exemple basat en el resultat real de les eleccions municipals de 2003): RESULTATS SENSE COALICIÓ
..PARTIT.....VOTS....REGIDORS ..COCIENT
...PP ............8.154..........fins 12.............680
...PSOE........4.848..........fins 7...............693
...EUPV...........904..........fins 1 ..............904
...BLOC...........875..........fins 1 ..............875
No arriben al 5 %, perdent-se els vots:
ERPV....295 UV.........252 Altres........306
El total de vots en 2003 varen ser 15.638, i el límit del 5 %, 782

Ara, suposem que hi haguera hagut coalició dels partits a l'esquerra del PSOE en 2003: si sumem el rest d'EU i Bloc, i els vots perduts d'ERPV, hi ha 511 vots "perduts" per l'esquerra (suma dels perduts d'ERPV, i la diferència entre els vots obtinguts i el límit del 5 % en EUPV i el BLOC). Sumant els vots dels tres partits, hi ha 2.074 vots, i traurien 3 regidors ( cocient 691, llevant el regidor 12 al PP, que romandria amb 11). Malgrat això, en 2003 haguera continuat la majoria absoluta del PP.

LES RAONS D'EUPV PER DEMANAR LA UNIÓ DE L'ESQUERRA

A XÀTIVA EN 2007

==> Ja hem vist la primera raó: en les municipals de 2003, units eixen 3 regidors, i separats, només 2 (es desaprofiten 511 vots progressistes).

==> La segona raó la determinen les eleccions generals de 2004: el PP perd la majoria absoluta de vots (baixa al 45,15 %) i de regidors. El PSOE en trau 6.912 (10 regidors).

I ara torna la sorpresa: l'esquerra del PSOE, és a dir, EU + BLOC + ERPV en tenen, per separat i per ordre, 860 + 404 + 258. Units fan 2 regidors. Per separat, només 1.

És a dir, es torna a demostrar el mateix que en 2003: units, s'obté un regidor més, conseqüència directa de la Llei d'Hont que afavoreix les majories i coalicions.

A més a més, en total hi ha 16.404 vots (770 vots més que en les municipals de l'any anterior) --> això només pot significar que gent abstencionsta, ix a votar demanant un canvi.

==> La tercera raó la determina el pacte autonòmic: si a nivell autonòmic s'uneix l'esquerra progressista per no perdre vots, i així forçar un canvi de política a la Generalitat, .... com no aplicar els mateixos arguments a Xàtiva? O és que en Xàtiva la unió no suma? Com diferenciem eixes dos eleccions que es realitzen el mateix dia?.

Els números estan ahí (qui vulga que consulte en qualsevol web la veracitat - si no ho troba, que es pose en contacte a l'emili de baix, i li ho indicarem). Al remat, cadascú i cadascuna jutge qui ha intentat generosament el pacte i la unió, i qui no.

No hi ha pitjor cec que qui no vol veure,

ni major sord que qui es tapa les orelles.

Si opines que cal unir-se per forçar un canvi, per damunt de llistes i numerets, amb un bon programa social, humà, verd, esportiu, cultural, jove, sense discriminacions ni paternalismes, ajuda'ns: envia un correu amb les teues idees a:

xativapelcanvi@hotmail.com

RODA DE PREMSA 29-gener-2007 - Decepció amb el BLOC

NOTA DE PREMSA 29-01-2007 (una vegada es coneix la negativa pública del BLOC a pactar amb EUPV)

1r. Des d’EU, el passat mes de setembre s’inicia el debat sobre la conveniència de llançar a la resta de partits de l’esquerra alternativa de Xàtiva la proposta d’assolir un pacte electoral, on tant el Bloc com ERPV formarien part activa i sempre des de un pla d’igualtat.
2n. Poc després d’haver estat aprovada per l’Assemblea d’EU aquesta proposta s’inicia el treball intern destinat a obtindre un document programàtic, per ser presentat a la resta de partits amb l’objecte d’iniciar un debat el més ampli i enriquidor possible. Aquest sense dubte era un punt de partida, mai un document tancat.

Durant eixe mateix mes de setembre s’inicien les converses amb el BLOC, de forma privada, el qual ens dona a conéixer la seua intenció de no encetar cap procés de negociació fins que no s’obtinguera un pacte electoral a nivell de País.
3r. Tot i això des d’EU continuarem treballant en pro del pacte, fent anàlisi de tipus estadístic on després de fer un estudi de la tendència del vot progressista a Xàtiva obteníem la següent conclusió: el pacte electoral EU-BLOC-ERPV podia assolir 3 ó 4 regidors, fent possible així el canvi en el nostre Ajuntament:
  • De fet, si es sumen els vots dels 3 partits en les municipals de 2003, s’obtingueren 2.074 vots, que serien 3 regidors.
  • I que amb els resultats de les eleccions generals de 2004, el PP perd la majoria absoluta.

4rt. En novembre el Bloc feia públic la número dos de la seua llista; Marisa Molina.
5é. A principis de desembre el pacte autonòmic és transformava en una realitat. EU i Bloc junt a d’altres partits conformaven el pacte Compromís pel País Valencià. Aleshores la condició que havia posat el Bloc quedava superada, i per això des d’EU s’intenta reiniciar les converses, ara bé sempre considerant a ERPV com un element important a tindre en compte.

La resposta del Bloc, va ser la de posposar de nou el procés de diàleg, adduint motius orgànics de caire autonòmic.
6é. Des d’EU considerarem que ja era necessari llançar la proposta de pacte, i es fa de forma pública el 18 de desembre, amb roda de premsa, la proposta d’encetar la negociació per tal de fer extensió del pacte a nivell municipal, ara bé sempre considerant a ERPV com un element important a tindre en compte.

La resposta del Bloc, prèvia acusació de "deslleialtat", va ser la de posposar de nou el procés de diàleg, demanant ajornar les converses fins la ratificació per EU del pacte de País en referèndum. També s’invita a ERPV, i es negà a reunir-se.
7é. Fet el referèndum, eixa mateixa setmana EU es fica en contacte amb les direccions dels dos partits. Tenint com a resposta per part del Bloc que acceptava sentar-se a debatre el pacte, negant-se a juntar-se de moment amb ERPV. ERPV per la seua banda després de dos presses de contacte telefòniques es nega a parlar, posant com a condició que o estaven els tres partits, o no acudia. EU considera que la primera pressa de contacte per operativitat seria a dos bandes entre els tres partits.
8é. Es produeix la reunió amb el Bloc el dimecres 17 de gener, i els representants d’EU expliquen les raons del pacte i què el més important era consensuar un programa que il·lusionara als ciutadans. Front això, el Bloc menysprea el debat programàtic, inclús afirma “que aquest estaria solucionat en cinc minuts”, perquè sols calia parlar dels primers llocs de la llista. Aleshores, el Bloc posa com a condició assumir els dos primers llocs i “cedir” el tercer, fent d’aquesta qüestió una condició "sine qua non". En la discussió, EU planteja què, per tal que el pacte siga possible ( tot i ser el partit més votat en totes les darreres eleccions ), no seria un problema el primer lloc. I que ens sorprenia la generositat inacceptable del Bloc oferint només el tercer lloc. El Bloc invita a no fer pública la reunió fins el dissabte 26, per prendre la decisió en assemblea.

9é. Des del Bloc se filtren les converses, a diferents medis de comunicació local, que es varen produir en la comissió negociadora que celebraren EU i Bloc. Trencant així la lleialtat que es va considerar a l’hora d’iniciar el procés de negociació.

10é. EU remet una nota de premsa